Een tiny house bouwen of kopen in België?

Het tiny house, in het Frans ook wel “maison naine” genoemd, is een concept van een klein huis op wielen, meestal minder dan 50 vierkante meter. Dit type huis wordt steeds populairder in België, vanwege de geringere milieueffecten en de lagere aankoop- en eigendomskosten dan een traditioneel huis. Bent u geïnteresseerd in dit type woning? Is het beter om in België een tiny te bouwen of te kopen? Hier zijn enkele antwoorden. 

Een tiny house bouwen of kopen in België?

Een tiny house bouwen of kopen in België: welke optie kiezen?

Voordat u een beslissing neemt, is het belangrijk de voor- en nadelen van elke optie te overwegen. Als je ervoor kiest je eigen tiny house te bouwen, heb je volledige controle over het ontwerp en de afwerking van je huis, wat zeer de moeite waard kan zijn. Het bouwen van een tiny house kan echter een ingewikkeld en duur proces zijn, vooral als je geen bouwvaardigheden hebt of als je professionals moet inschakelen om je te helpen.

Het kopen van een voorgebouwd tiny house kan een snellere en minder stressvolle optie zijn, vooral als je haast hebt met verhuizen. Het kan echter moeilijk zijn om een tiny house te koop te vinden in België, en het kan zijn dat u een compromis moet sluiten op het ontwerp en de afwerking van uw huis als u deze weg inslaat. Een tiny house kopen kan ook duur zijn, vooral als je het bij een professionele bouwer koopt.

Ontdek al onze koopwoningen in Oost-VLaanderen !

In ieder geval is het belangrijk om goed na te denken over uw behoeften en middelen voordat u een beslissing neemt. Als je zelf een tiny house gaat bouwen, zorg dan voor een solide plan en houd rekening met alle bijbehorende kosten, zoals kosten voor bouwvergunningen en arbeidskosten. Als u een tiny house koopt, zorg er dan voor dat u alle voorwaarden van het contract begrijpt en controleer de staat van het huis voordat u tekent.