Syndicus van een mede-eigendom in Oost-Vlaanderen - Gent

Hebt u een woning in Gent, of elders in Oost-Vlaanderen? Dan maakt u deel uit van een mede-eigendom die vertegenwoordigd wordt door een syndicus.

Wat is een syndicus? Wat zijn de taken van een syndicus? Welke soorten syndici bestaan er?

NIET-BINDEND AANBOD - SYNDIC REGIO OOST-VLAANDEREN

SyndicusKiezen.be heeft voor u de beste oplossingen voor het beheer van uw mede-eigendom opgezocht: Tal van professionele syndici of digitale oplossingen in Oost-Vlaanderen. Vraag een offerte aan die u aan de mede-eigenaars kunt voorleggen.

 

Is uw gebouw in Oost-Vlaanderen een mede-eigendom?

Als u woont in een gebouw dat in kavels verdeeld is tussen minstens twee personen, dan maakt u deel uit van een mede-eigendom.

Er zijn drie belangrijke bestuursorganen in een mede-eigendom: de algemene vergadering, de raad van mede-eigendom en de syndicus.

Wat is een syndicus?

De syndicus is een essentiële figuur binnen uw mede-eigendom in Oost-Vlaanderen. De syndicus is het uitvoerend orgaan van de vereniging van mede-eigenaars (VVM). Gewoonlijk wordt de syndicus verkozen tijdens de algemene vergadering van mede-eigenaars.

De syndicus is dus de persoon die de gemeenschappelijke delen van uw gebouw zal beheren en besturen. Daarom moet u bijzondere aandacht geven aan het kiezen of veranderen van een syndicus

Hoe gaat een syndicus te werk?

De clausules betreffende de duur van het mandaat, de omvang van de bevoegdheden, de bezoldiging en de uit te voeren taken zullen tijdens de algemene vergadering worden vastgesteld. Om ze te formaliseren moet er een syndicaal contract worden afgesloten. Tijdens een AG wordt het contract ondertekend.

Wat zijn de taken van de syndicus?

In het algemeen bestaat de rol van de syndicus erin om het dagelijks beheer van uw gebouw op zich te nemen en alle beslissingen die op de AV genomen worden uit te voeren. De syndicus is ook verantwoordelijk voor het bijeenroepen van deze algemene vergaderingen, of ze nu gewoon of buitengewoon zijn, en voor het opstellen van de notulen.

Een syndicus moet feitelijk 3 essentiële taken uitvoeren:

  • Administratief beheer van de mede-eigendom: controle en beheer van de contracten, organisatie van de algemene vergaderingen, opstellen van de notulen, enz.
  • Financieel beheer van de mede-eigendom: beheer van financiële middelen, het beheren van de boekhouding van de VVM, enz.
  • Technisch beheer van de mede-eigendom: handhaven van de normen en de algemene staat van het gebouw, noodzakelijke herstellingen of renovaties, enz.
Tips om een goede syndicus te vinden in Oost-Vlaanderen

Om de beste syndicus te kiezen moet u rekening houden met 5 basiscriteria:
Vertrouwen - Bekwaamheid - Tarieven - Beschikbaarheid – Kwaliteit

Om het technisch beheer van uw mede-eigendom te optimaliseren, raden wij u aan om een syndicus te kiezen die in Oost-Vlaanderen gevestigd is.

Ontvang aanbiedingen van vastgoedbeheerders in uw omgeving. Vergelijk en kies degene die aan uw verwachtingen en behoeften voldoet!

Wat zijn de verschillende soorten syndicus voor een mede-eigendom in Gent?

Er zijn twee soorten syndici:

  • De vrijwillige syndicus, of niet-professionele syndicus, is een optie die vaak de voorkeur krijgt bij mede-eigenaars van kleine gebouwen. Elke mede-eigenaar van het gebouw, of zijn echtgenoot, kan als vrijwillig bewindvoerder worden aangesteld.
  • Professionele beheerders: beter geschikt voor het beheer van grote mede-eigendommen. Alle professionele syndici moeten geaccrediteerd zijn door het Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars (BIV)

Er bestaan ook andere soorten voorlopige syndici, zoals de gerechtelijke syndicus of de statutaire syndicus.

Welke syndicus kiezen voor uw gebouw in Gent?

Ons advies? Om het technisch beheer van uw gebouw te optimaliseren kiest u beter voor een syndicus in Gent!

De wereld der mede-eigendommen en syndici is een ingewikkeld onderwerp dat niet altijd gemakkelijk te begrijpen is. Om de syndicus te kiezen die het beste bij uw mede-eigendom past, is het allereerst nodig om u goed te laten informeren en verschillende aanbiedingen te vergelijken.

SyndicusKiezen.be is de ideale referentie om u te helpen bij het begrijpen van dit onderwerp.