De groene renovatielening in Gent

De ecologische renovatielening, ook energielening of groene lening genoemd, is een kredietoplossing met een gunstige rentevoet voor de financiering van energierenovatiewerken in uw woning. 

Groene renovatiewerken in Gent

In een inspanning om een groenere wereld te creëren, bieden banken u betere tarieven voor groene renovatieleningen.

Een van de beste aanbiedingen is de energielening van bpost bank. Aarzel niet deze te vergelijken met ander aanbiedingen op GledBank.be

Wat kunt u financieren met uw groene banklening in Gent?

Natuurlijk komen niet alle werkzaamheden in aanmerking voor een ecolening. Het kapitaal moet worden geleend om de energieprestaties van uw woning te verbeteren. 

Dit kan bijvoorbeeld inhouden;

  • De installatie van fotovoltaïsche panelen,
  • De installatie van een warmtepomp of een zonneboiler voor warm water,
  • Isolatiewerkzaamheden aan muren, vloeren of daken,
  • De installatie van een groen dak,
  • Installatie van geothermische apparatuur,…

Let op! Deze lijst is niet volledig!

De ecologische renovatielening is, net als de klassieke werklening, een toegewezen lening. Dit betekent dat het aan u betaalde kapitaal uitsluitend mag worden gebruikt voor energierenovaties. Om dit te garanderen zal de kredietgever u vragen om bewijsstukken (facturen, ramingen, bestelbonnen, enz.) voor te leggen alvorens u de lening toe te kennen. 

Merk op dat de regels om in aanmerking te komen voor een groene lening en de bewijsstukken die moeten worden overgelegd, van kredietverstrekker tot kredietverstrekker kunnen verschillen. Het is daarom raadzaam de aanbiedingen die op de Belgische markt beschikbaar zijn zorgvuldig te analyseren en te vergelijken. 

Let op! In het kader van een ecolening eisen de banken dat de werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemers die zijn geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).